Dietetyk radzi. Różnorodnie.. czy nie?

Dietetyk radzi. Różnorodnie.. czy nie?

No właśnie??🤔
Czy jest coś złego w spożywaniu ciągle tego samego?🤔

Ma to swoje wady i zalety o których teraz opowiem:

Wady👨‍🏫:
☝️Mniejsze prawdopodbieństwo dostarczenia kompletu makroskładników i mikroskładników,
☝️Rośnie toksyczność diety z powodu spożywania cały czas tych samych produktów,
☝️Brak różnorodności sprzyja nieprawidłowemu mikrobiomowi jelit. Zmniejsza się odporność organizmu,
☝️Nuuuuda, mniejsze prawdopodbieństwo utrzymania diety.

Zalety👨‍🏫:
☝️Łatwość w dostarczaniu określonej liczby markoskładników,
☝️Szybsze, łatwiejsze zakupy,
☝️Mniej czasu spędzone w kuchni, możemy ugotować na kilka dni,
☝️Lepsze trawienie, organizm łatwiej radzi sobie z tymi samymi pokarmami.

Czy zalety przewyższają wady, czy może odwrotnie?🤔

Moja rada, jeśli nie macie czasu, brak różnorodności nie zrobi Wam krzywdy, ale zawsze lepiej mieć urozmaicone menu. A najlepiej skorzystać z Cateringu od Victory Diet, w którym różnorodność to fundament.🍐🍑🥦🥬🍠